Bondolino “klasszik”

Egyszerű, gyors felvétel, számtalan nagyon praktikus megoldás. Ez a Bondolino.


A Bondolino egy formázott hordozó, amivel “stabilan meg tudjuk támasztani a babának azt a pozícióját, ami a legkisebbeknek is tökéletesen biztonságos és kényelmes. Ez olyan pozíció, ami támogatja a baba egészséges fejlődését, és amiben a baba gerince és a többi ízülete is terheletlen. Ezért a hordozó használatához nem kell tudni ülni, állni vagy járni.”(1)

Mikortól – Meddig használható?

Már 3,5-4 kilós gyermeket hordozhatunk vele. Jellemzően ilyen súlyú babákra már megfelelően ráigazítható az eszköz. Kisebbeknek a hátrész méretei illetve formázottsága miatt nem javasoljuk. Nem igazítható kisebb babára annyira, hogy megfelelően biztosítható legyen neki az ideális hordozási pozíció.
Ugyanakkor egy átlagos 2 éves gyereke még kiszolgál a hordozó. Hátrész szélesítő füleivel, és a vállpántok elvezetésével számára is megfelelő támasztást biztosít.


Hogyan hordozhatok vele?
Elől, háton és csípőn is hordozhatunk vele. Háton csak stabil fejtartásra képes gyermek hordozását javasoljuk vele. Ha már tudja tartani a baba a fejét, a megfelelő hátravételi móddal nem rogy bele a hordozóba, biztonságosan hátra tehető.

Hogyan is néz ki részleteiben?
Derékpántját csak feltépőzárazzuk, és kész is. Hangja azonban irritálhatja a gyermekünket. E miatt mindenképp érdemes próbálni.

A derékpánthoz külön kapható szélesítő pánt - ha esetleg derékban erősebb családtagok is használnák a hordozót.

A hordozó hátrészének szélessége - mely a kicsinek a megfelelő terpesz-megtámasztást biztosítja- egy külső eszközzel (például szűkítő hevederrel) kicsinyíthető, és a derékpántba visszahajtott, felgombolható szélesítő fülekkel növelhető.

A hordozó magassága a feltépőzárazható alvócsuklyával növelhető. Ezt visszatekerve megtámaszthatjuk a baba fejét, amíg maga nem tartja. Ügyelve az arca szabadon hagyására (a légutak biztosítása miatt) ráboríthatjuk a kicsi fejére, amikor alszik. Háton hordozáskor pedig a vállpánton kényelmesen elérhető madzaggal és a rajta lévő stopperekkel a hátunk közepén, a hordozóra visszahajtott alvócsuklyát is könnyedén felhúzhatjuk a helyére.



A Bondolino anyaga károsanyagmentes és lélegáteresztő. A felhasznált anyagok puha, de erős 100% pamut, sávoly szövésű hordozókendő-anyag, poliésztervattával bélelve. A tépőzárak, zsinórvégek: 100% poliamidból készültek.


Miért ezt válasszam?

A Bondolino előnye, hogy nagyon egyszerű használni.
Nagyon frappáns megoldásokkal biztosították, hogy követni tudja a gyermek növekedését. A fölgombolható szélesítő fül, a vállpántok elvezetése a megfelelő terpesz alátámasztásban segít. A hátrészt pedig az alvócsuklya tépőzár-állításával növelhetjük.

Mi szól ellene?

Hátrányaként szokták említeni, hogy a derékpánt tépőzárjának a hangja erős lehet az arra érzékenyeknek. Illetve a vállpántok kötözősek. Így aki azt nem szereti, annak ez hátrányként jelenhet meg.
*
*
*
*
*

Források:
2 <https://hordozo.hu/slim-fit-bondolino-puplin-homok-csillaggal-16379>
3 https://hordozo.hu/nabaca-szettben-normal-pantokkal-16813

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: