Liliputi® Lili-Tai

Mit mondanak a családok, mi az első pozitívuma a Liliputi által gyártott mei-taiomnak? Hogy miközben kendő öleli a babát, és a csodaszép hosszú kendős befejezéseket is végig lehet vele próbálni, a derékpánthoz rögzített hátrésznek hála a pici tuti nem pottyan ki alul. :) Ezt tudja első élményre a Lilitai.


Mikortól – Meddig használható?

A mei-taiok ajánlhatósága minimum életkor/súly tekintetében abszolút márafüggő. Jellemzően léteznek a kisebb babákra kialakított bébi-tai néven fellelhető kisebb méretű eszközök és a szimplán mei-taiként megtalálhatóak. Amíg az egyik jellemzően az első 1-1,5 életévben tud kiszolgálni, addig a másik hosszabban, akár hordozós kor végéig. Minden esetben a hordozó teherbírását és méreteit kell megnéznünk.
A Lili-tait a gyártó újszülött, de inkább 1,5 hónapos kortól kb. 15 kg-os súlyú babáknak ajánlja.
Hogyan hordozhatok vele?
A mei-taiokban és köztük a Lili-taiban is elől, háton és csípőn is lehet hordozni. Hátra akkor tesszük már a megfelelő módon a babát, ha stabilan tartja a fejét. Ha erre képes, a hátravétel során nem fog belerogyni a hordozóba, és így biztonságosan hordozható lesz.
Hogyan is néz ki részleteiben?
Ahogy a legtöbb mei-tainak, a Lilitai-nak is megkötős derékpántja, hosszú, megkötős vállpántjai, és egy téglalap alakú hátrésze van. A Lilitai-nak a derékpántján tépőzárral szabályozható a hátrész szélessége, így állítható a baba aktuális terpeszszélességéhez. Magassága kis behúzók megkötésével szabályozható, és a hátrész felső részén is állítható. Vállpántjai kendőszárasak, ami azt jelenti, hogy a kendőanyag elteríthető a hordozó személy vállain. Ezeket megkötéskor terítve a baba popsiján javítható a súlyeloszlás, és növelhető a hátrész szélessége.

"A terpesz legkisebb szélessége 20 cm-ig összehúzható, teljes szélessége 43 cm.  A felső részen 24 cm-re tudod szűkíteni. A panel derékpánt feletti magassága 19 cm-től 32 cm-ig állítható. A derékpánt 58 cm hosszan párnázott (teljes hossza 210 cm), mely igazán kényelmes és komfortos, a széles, teríthető vállpántok teljes hossza 210 cm."(1)

"A Lili-Tai 100%-ban a Liliputi gyémánt kollekcióhoz használt kendő anyagból készül, mely bio minősítésű, AZO-mentes festékkel van színezve. Szövetsűrűsége 220g/m2."(1)

Miért ezt válasszam?
Előnye, hogy jóval gyorsabb magunkra venni, mint a kendőket, hisz az a rész, amelyben a baba elhelyezkedik már kialakított nagyjából. 
A vállrész teríthetősége segít a súlyeloszlatásban. 
A hosszú vállpántokat kedvünkre varriálhatjuk a mellkasunkon elvezetve. Ez nem csak látványra lehet impozáns, de a súlyelosztást is javíthatja. Ha pedig ehhez nincs kedvünk egyszerűen meg is köthetjük csomóra.

Mi szól ellene?
Hátránya, hogy van nála egyszerűbb eszköz (csatosok vagy a Bondolino). A vállpántok szárai leérhetnek a földre. Nem párnázottak, így 9 kiló körül már gyakran mondják, hogy nem annyira kényelmes, mint a párnázott vállpánt megoldás.
A Lilitai idézi a csatosok biztonságát a tekintetben, hogy a derékpánt felkötésével, a hátrész bugyrába téve a baba már ag eszközben is van. Viszont ha épp a kendők adta gyönyörűen varriált mellkason futó vállpánt kötésekre vágyunk, a Lilitai- arra is ad módot.

További kérdésed van? Kölcsönöznéd?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

Kérlek, bármelyik kapcsolatfelvételi módot választod, kapcsolatfelvétel előtt olvasd el a SzalMik Hordozás Adatkezelési Tájékoztatóját! Bárminemű kapcsolatfelvétel esetén ez az adatvédelmi rend érvényes, a kapcsolatfelvétel az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelenti.

*
*
*
*
*

Forrás:

1. Liliputi márka weboldala [online] [2021.12.01.] https://www.liliputi.hu/mei-tai-babahordozo/lili-tai-coral-sand



További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: