FÜRDŐS HORDOZÓKENDŐ | MAGYARINDA

Fürdős kendő, de nem karikás. 

Ez a Magyarinda 2021-es nyári újdonsága. 

A Magyarinda fürdős kendő.




Mikortól – Meddig használható?

Mindegyik fürdős kendő a születés pillanatától használható vízben. A maximum teherbírása márkafüggő lehet, de átlagban és hangsúlyosan vízben 12 kilogramm. 



Hogyan hordozhatok vele?

Mivel anyagától eltekintve gyakorlatilag egy klasszik - inkább rugalmasokéval rokon- kendőről van szó, elől és csípőn hordozhatunk vele. 


Bár hosszú kendő, ahogy a rugalmas anyagú kendőknél általában, ennél sem ajánljuk a háton hordozást. 

Hogyan is néz ki részleteiben?

Ahogy a legtöbb hosszú kendő, egy kis csavarral. Mint minden kendő, ez is gyakorlatilag egy nagy téglalap, amivel a klasszikus rugalmas kendős (tehát 2-3 rétegű) kötéseket lehet kötni. 



A csavar, az anyag-sajátosság,  vagyis, hogy az anyaga eltér akár a rugalmas kendőkétől. Még a Magyarinda saját rugamasáétól is. Nem kötött vagy szövött javarészt pamut anyag, hanem speciálisan láncolt 100%PES. Ez az összetétel biztosítja, hogy az anyag nem nehezül el a vízben, és könnyen, gyorsan szárad. 
A varázslat a kendő lyukacsosságában is rejlik. A víz gyakorlatilag átfolyik rajta, így épp olyan könnyed érzés, mint a fürdőruha. 


Miért ezt válasszam?


Mert roppant praktikus, ha a kicsi fél még a víztől, és csak csimpaszkodik benned, vagy tartasz tőle, hogy szabad/nagy vízben például elsodródhatna tőled a gyermeked. És persze akkor is, ha többükre kell figyelned. A klasszikus hordozóknak többségében nem tesz jót a sós tengervíz, az élővilág-gazdag édes víz, vagy a klóros medencevíz. El is nehezülnek és anyagukban is hamar sérülhetnek tőle. A fürdős karikásnak egyik sem gond. Bírja a kiképzést.

Nagyon kicsire összehajtható, önsúlya gyakorlatilag nem érezhető. Könnyen elfér bármilyen kis csomagban.

Mi szól ellene?

Fürdős sajátosságaiból adódóan szárazföldi hordozásra tartósan sajnos nem alkalmas. Sem teherbírása, sem tartása nem elegendő a víz felhajtó erejét nélkülözve. Persze, amíg a partról/medenceszélről a vízbe értek, nem fog leszakadni, de egy strandparti ebédnél már azért óvatos lennék, és nem bíznám a gyerkőcöt csak a fürdős karikás tartására.

Úszáshoz nem használható a gyártói ajánlás szerint.




Hogyan kezeljem?

Moshatod mosógépben nyugodtan, de kímélő programon, mosózsákban, 30 fokon. A makacs foltokat helyileg tisztítsd!
Centrifugázhatod is, de csak alacsony (700-800-as) fordulatszámon.
Mindenképp folyékony mosószert használj! A por alapú bennragad a szálak között. E miatt csúszósabb lehetnek az anyagok, és a babádnak sem jó, ha a mosóporos hurcit rágcsálja meg. Az öblítő szintén csúszóssá teszi a hordozó anyagát.

Ha vasalni szeretnéd, 1-es fokozaton vasald. Ha Te szükségét érzed így vasald, de nem fontos vasalni. 
Szárító gépben nem szárítható, és vegyileg sem tisztítható.

Bár a kendő rugalmas, de lógatva is szárítható. Nem fog megnyúlni.(1)


További kérdésed van? KölcsönöznédMegvásárolnád?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: