Szellős alvókapucni a Magyarindától

 

Biztos, légkönnyű, mégis erős, garantáltan légáteresztő támaszték a babafejnek.Ez a
SZELLŐS ALVÓKAPUCNI a Magyarindától.

Mire jó az alvókapucni?

Az alvókapucni megtámasztja a baba fejét, amikor elaludt a hordozóban. E mellett időjárás függően árnyékol illetve melegít körülbelül annyira, mint egy sapka.

Az alvókapucnik eredetileg a Szimpla, az Óriás és a Kalandor Magyarindákhoz lettek kialakítva, mivel ezeknek nincs beépített alvókapucnijuk. 
A Magyarinda hordozós takaróval is kompatibilis.

Hogy is néz ki részleteiben?

A könnyű, hálós szerkezetű, tehát lyukacsos, enyhén rugalmas anyag 3 féle színben elérhető. Mindenki a saját ízlése szerint tudja összeállítani a hordozó-kapucni színpárost. 

A kapucni téglalapját oldalt gumírozták,  felső szegésénél összevarrt, így valóban adja a pulcsikról, kabátokról ismert kapucni érzet.

Hogyan használd?
Az alvókapucni cipzáros, így egyszerűen felcipzározhatod a hordozókon erre a célra kialakított cipzárra.
"Pántjait egy egyszerű kézmozdulattal rögzítheted a vállpánt hevederén csúsztatható kampóba. A pántok kellően hosszúak, hogy háton-hordozás közben is elérhesd."(1) A pántokon a gombos ruhákéra emlékeztető gomblyukak vannak. Ezekbe lehet beakasztani a kapucni pántját.

Összetekerve megtámasztható vele a kicsi feje, mintha csak egy nyakpárnára dőlne le.
Akkor is stabil megtámasztást ad, ha az alvókapucni mindkét pántját egyik oldalra rögzítjük. Arra, ahol a baba tarkója van.

Általános javaslatom minden alvókapucni kapcsán, hogy úgy tegyük fel, hogy a baba arca mindenképp látszódjon. A hordozás három alapvető, megkerülhetetlen szabályainak egyike, hogy mindig kapjon levegőt a kicsi. Ezt azzal (is) tudod biztosítani, ha nincs anyag a baba arca előtt. A szellős alvókapucni esetében ugyanakkor az sem probléma, ha befedi a baba fejét teljesen, hisz abszolút légáteresztő.
Miből készülnek az alvókapucnik?

Az alvókapucnik minőségi, természetes anyagokból készültek. A vászon a pántoknál erős, speciális szövésű, a középrésznél "könnyű, enyhén rugalmas, áttört szerkezetű 100% PE technikai textília"(1).

Az alvókapucni "megfelel az EN 13209-2:2005 sz. európai normának, a textilek ÖKOTEX minősítésűek, a babahordozó egyetlen alkotóeleme sem tartalmaz mérgező, kisbabád számára káros anyagot."(1)

Hogyan kezeljem, tisztítsam?   alvokapucni_mosasi_utmutato

Moshatod mosógépben nyugodtan, de kímélő programon, mosózsákban, 30 fokon. A makacs foltokat helyileg tisztítsd!
Centrifugázhatod is, de csak alacsony (700-800-as) fordulatszámon.
Mindenképp folyékony mosószert használj! A por alapú bennragad a szálak között. E miatt csúszósabb lehetnek az anyagok, és a babádnak sem jó, ha a mosóporos hurcit rágcsálja meg. Az öblítő szintén csúszóssá teszi a hordozó anyagát.

Ha vasalni szeretnéd, mindig a belső felőli oldalról tedd! A cipzár részt kerüld el a vasalóval! 
Szárító gépben nem szárítható, és vegyileg sem tisztítható.

Extrém időjárásnak (tűző napsütés, közvetlen fagyhatás) igyekezz nem vagy csak nagyon korlátozott ideig kitenni. Ne felejtsd például strandoláskor a tűző napon!

További kérdésed van? KölcsönöznédMegvásárolnád?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

*
*
*
*
*


Forrás:

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: