Fürdős karikás kendő


🏖️"Nekem a Balaton a Riviera..."🌅
Vagy a gyerekmedence, míg a nagyobb tesóra vigyázva pancsolunk az apróval.😅
⛱️ Akár tengerpart, akár 🏊 strand vagy 🍹wellness, 👶 egy izgő mozgó, karból kificergő aprósággal, 👶👧👦 pláne több gyerkőccel egy fürdős kendő lehet a legjobb barátunk.
Nézzük mit tud!


 Mikortól – Meddig használható?

Mindegyik fürdős karikás a születés pillanatától használható vízben. A maximum teherbírása márkafüggő lehet, de átlagban és hangsúlyosan vízben 15 kilogramm.

Hogyan hordozhatok vele?

Mivel anyagától eltekintve gyakorlatilag egy klasszik karikás kendőről van szó, elől és csípőn hordozhatunk vele.

A szövött karikásoknál ritka és kivételes esetben alkalmazható háti hordozást a fürdős karikás esetében én nagyon nem ajánlom. A féloldalasság miatt a kibillenés veszélye fenn áll a minden körülmények között jól tartó szövöttnél is. A vízi karikás vízből kiemelkedve nem olyan stabil, így komoly kockázatokat rejthet a háton hordozás vele.

A képen nem a tőlem kölcsönözhető darab látható, de az enyém is épp így köthető.
 Én valószínűleg az életben nem fogok fürdőruhás, fürdős képet feltölteni magamról, így kérlek elégedjetek meg ezzel.😅

Hogyan is néz ki részleteiben?

A fürdős karikás kendő gyakorlatilag épp olyan, mint a legtöbb karikás kendő. Egy hosszú téglalap alakú textil, aminek egyik végébe két karika van varrva.

A "fürdősség" ott kezdődik, hogy ezek a karikák jelen esetben nem fémből vannak, hanem a vizet jobban bíró műanyagból. És a csúszás megelőzésére megfigyelhető rajtuk a belső oldalukon egyfajta recézettség, ami a nemesacél karikákon nincs.


További sajátosság, hogy az anyaga eltér akár a rugalmas karikás kendő JPMBB/LoveRAdius Pötijétől is. Nem kötött vagy szövött javarészt pamut anyag, hanem poliészter. Az én példányom - és a legtöbb hasonló kendő- 100%-ban az. Elvétve akad olyan fürdős kendő, ami javarészt poliészter, társítva elasztánnal vagy polamiddal. Ez az összetétel biztosítja, hogy az anyag nem nehezül el a vízben, és könnyen, gyorsan szárad. 

A varázslat a kendő lyukacsosságában is rejlik. A víz gyakorlatilag átfolyik rajta, így épp olyan könnyed érzés, mint a fürdőruha. 

Ez a pink fürdős karikás 190 centiméter hosszú a karikáktól mérve.

Miért ezt válasszam?

Mert roppant praktikus, ha a kicsi fél még a víztől, és csak csimpaszkodik benned, vagy tartasz tőle, hogy szabad/nagy vízben például elsodródhatna tőled a gyermeked. És persze akkor is, ha többükre kell figyelned. A klasszikus hordozóknak többségében nem tesz jót a sós tengervíz, az élővilág-gazdag édes víz, vagy a klóros medencevíz. El is nehezülnek és anyagukban is hamar sérülhetnek tőle. A fürdős karikásnak egyik sem gond. Bírja a kiképzést.

Olcsón beszerezhető. Használtan is bátran vásárolható, és úgy már pár ezer forintért is megkapható.

Mi szól ellene?

Fürdős sajátosságaiból adódóan szárazföldi hordozásra tartósan sajnos nem alkalmas. Sem teherbírása, sem tartása nem elegendő a víz felhajtó erejét nélkülözve. Persze, amíg a partról/medenceszélről a vízbe értek, nem fog leszakadni, de egy strandparti ebédnél már azért óvatos lennék, és nem bíznám a gyerkőcöt csak a fürdős karikás tartására.


Hogyan kezeljem?

Ha tőlem kölcsönzöd, kérlek ne mosd! Erről én minden kölcsönzés, próba után gondoskodom. 

Ha sajátot szereztél be, vagy olyan léptékű "baleset" érte a kölcsönzött kendőt, hogy mindenképp mosni kell, mosógépben mosható 30 fokon, vegyszer nélkül.

Bár a fürdős anyagú hordozók elviekben nem nyúlnak a lógatott szárítástól, én a biztonság kedvéért a rugalmas kendős, fektetett szárítást javaslom. Szárítógépet ne használj!

További kérdésed van? Kölcsönöznél fürdős karikást?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.


További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: