Möbius nyári fürdős karikás

 🏖️"Nekem a Balaton a Riviera..."🌅

Möbiuszéknál pedig 2022 újdonsága a nyári fürdős karikás kendő.⛱️
 Akár tengerpart, akár 🏊 strand vagy 🍹wellness, 👶 egy izgő mozgó, karból kificergő aprósággal, 👶👧👦 pláne több gyerkőccel egy fürdős kendő lehet a legjobb barátunk.
Nézzük mit tud!




 Mikortól – Meddig használható?

Mindegyik fürdős karikás a születés pillanatától használható vízben hangsúlyosan vízben. Gyártói teszt alapján, a Möbius karikás kendője 19 kilogrammot elbír szárazföldön. (1)

Hogyan hordozhatok vele?

Mivel anyagától eltekintve gyakorlatilag egy klasszik karikás kendőről van szó, elől és csípőn hordozhatunk vele.

A szövött karikásoknál ritka és kivételes esetben alkalmazható háti hordozást a fürdős karikás esetében én nagyon nem ajánlom. A féloldalasság miatt a kibillenés veszélye fenn áll a minden körülmények között jól tartó szövöttnél is. A vízi karikás vízből kiemelkedve nem olyan stabil, így komoly kockázatokat rejthet a háton hordozás vele.

A képen nem a tőlem kölcsönözhető darab látható, de az enyém is épp így köthető.
 Én valószínűleg az életben nem fogok fürdőruhás, fürdős képet feltölteni magamról, így kérlek elégedjetek meg ezzel.😅

Hogyan is néz ki részleteiben?

A fürdős karikás kendő gyakorlatilag épp olyan, mint a legtöbb karikás kendő. Egy hosszú téglalap alakú textil, aminek egyik végébe két karika van varrva.



A "fürdősség" ott kezdődik, hogy ezek a karikák jelen esetben nem fémből vannak, hanem a vizet jobban bíró műanyagból. És a csúszás megelőzésére megfigyelhető rajtuk a belső oldalukon egyfajta recézettség, ami a nemesacél karikákon nincs.



További sajátosság, hogy az anyaga eltér akár a rugalmas karikás kendő JPMBB/LoveRAdius Pötijétől is. Nem kötött vagy szövött javarészt pamut anyag, hanem poliészter és pamut keveréke. A Möbius fürdős karikása 5% poliészter, és 95%pamut. (1) Ez az összetétel biztosítja, hogy az anyag nem nehezül el a vízben, és könnyen, gyorsan szárad. 


A varázslat a kendő lyukacsosságában is rejlik. A víz gyakorlatilag átfolyik rajta, így épp olyan könnyed érzés, mint a fürdőruha. 

Ez a Möbius fürdős karikás 170 centiméter hosszú a karikáktól mérve.

Miért ezt válasszam?

Mert roppant praktikus, ha a kicsi fél még a víztől, és csak csimpaszkodik benned, vagy tartasz tőle, hogy szabad/nagy vízben például elsodródhatna tőled a gyermeked. És persze akkor is, ha többükre kell figyelned. A klasszikus hordozóknak többségében nem tesz jót a sós tengervíz, az élővilág-gazdag édes víz, vagy a klóros medencevíz. El is nehezülnek és anyagukban is hamar sérülhetnek tőle. A fürdős karikásnak egyik sem gond. Bírja a kiképzést.

Olcsón beszerezhető. 

Mi szól ellene?

Fürdős sajátosságaiból adódóan szárazföldi hordozásra tartósan sajnos nem alkalmas. Sem teherbírása, sem tartása nem elegendő a víz felhajtó erejét nélkülözve. Persze, amíg a partról/medenceszélről a vízbe értek, nem fog leszakadni, de egy strandparti ebédnél már azért óvatos lennék, és nem bíznám a gyerkőcöt csak a fürdős karikás tartására. 

Hogyan kezeljem?

Ha tőlem kölcsönzöd, kérlek ne mosd! Erről én minden kölcsönzés, próba után gondoskodom. 

Ha sajátot szereztél be, vagy olyan léptékű "baleset" érte a kölcsönzött kendőt, hogy mindenképp mosni kell, mosógépben, mosózsákban mosható 30 fokon, vegyszer nélkül. 

Bár a fürdős anyagú hordozók elviekben nem nyúlnak a lógatott szárítástól, én a biztonság kedvéért a rugalmas kendős, fektetett szárítást javaslom. Szárítógépet ne használj (a karikák miatt)!

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: