Hordozás esőben

 


 🌦️Hordozás esőben? Simán! ☂️

Esőálló gyorstippek következnek.👇

A buszon, úton tanácsadásra már vidoran mosolygok. Azért a pályaudvar fele tekerve a monszunban, esőcucc ide vagy oda, nem volt ennyire őszinte a mosolyom.😅

Viszont felrémlettek azok a pillanatok, amikor potyautasaimmal szeltük az esőcseppeket.

🪂Mivel nálunk minden humánhajtányos jármű aktív használatban volt/van, elmondhatom, hogy a hordozás sokkal könyebben menedzselhető esőben, mint a babajárgányokkal. Radikálisan könyebb navigálni az esernyővel, ha nem kell egy babakocsit/triciklit is irányítani.
A tuti esőállósághoz nagy segítség tud lenni egy hordozós takaró pluszban a babára. Én a magamét megvartam anno az első gyereknél. Aztán használtam minden másra is a pelenkázóalátéttől a piknikpléd helyettig. 😅
De aki kevésbé kézműves anyu, vagy igazán profira vágyik, annak jó szívvel ajánlom a Magyarinda vagy a Gremese hordozós takaróit.

🧥Ha épp az nincs hordozós takarótok, egy akkora esőkabát, ami takarja a hordozóban a babát, és egy nagy méretű esernyő is tökéletes védelem.





🌬️ Ami az elvitathatatlan előnye a vízhatlanított hordozásnak a babakocsival szemben, hogy a baba ugyan úgy levegőzik, mint egy napsütéses alkalommal. Hisz az arcát a hordozás alapszabálya szerint nem fogod betakarni. A járgányok esővédőinek műanyag takarásában bizony eléggé be tud fülledni a levegő.

👣 Ha már önjáró apróságot hordozol, érdemes magaddal vinned legalább egy pár kisebb zacsit, lábzsákot amit a pocsolyázást kiélvező kis gumicsizmás tappancsokra tudsz felhúzni. Az én trükköm erre az volt, hogy legugoltam, ölembe vvettem a hordozóra a babapopsit (ha vizes, zacsi a hurci és anpopsi közé), lábik lógáznak. Zacsi fel. Hurcipántok összefogva, gyerek tartva felállás, és innen már minden a megszokott hátravétellel ment.
Mindenki ruhája tiszta maradt, a gyerek boldog volt a pocsolyázásban, én pedig haladhattam. 😀

Ne hagyjátok, hogy az eső elkedvetneítsen!

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: