Növekedési/fejlődési ugrás



☕ Kávéban gazdag létet mindenkinek! 😴
🌜 Ki mennyit aludt az éjjel? 🌝 Másnak is éjjel 10-11 után kezdi a bulit a babája?


Legkisebb leánykánk így a 6 hetes növekedési ugrás környékén igen csak rosszul viseli valamiért az este/éjszaka egy részét. A 3 heteset vagy könnyebben vészelte át, vagy nem tűnt fel. Most viszont számunkra is érezhetően dolgozik a kis idegrendszere, épülnek be az új élmények, készségek. Nap közben ebből annyi látszik, hogy figyelget, szemlélődik, már mintha a kezeit is tudatosabban mozgatná, alkalmanként már pukifüggetlenül mosolyog ránk. Igény szerint szoptatott babaként jóval sűrűbben van cicin. Itt jegyezném meg kedves anyatársak, hogy növeledési ugrások idején azt ne higyjétek, hogy kevés a tej, apad, el fog fogyni, annyi a szoptatásnak! A nagyobb igényre szaporít a pici, azért kéri többet a cicit. 
A mi apróságunk is. Megkapja, és boldogok a nappalok.

Azonban, ha lemegy a nap, valami átvált benne, és kétségbeesett sírás veszi kezdetét. A kendő viszont megnyugtatja. Amikor már a szoptatás se elég a békéhez, a hordozás rövidre zárja a drámát. 
Így lett a #Magyarinda #rugalmas #kendő a mi alvós kendőnk. Felvértezve várom a 3 és a 6 hónapos növekedési ugrást is.

De hogy mi is ez a növekedési ugrás?
A növekedési ugrás gyakorlatilag az az állapot, amikor a baba fejlődése meglódul a korábbihoz képest. Termelődik a növekedési hormon, amitől ugrásszerű gyarapodásba kezd a pici.
3 hetesen, 6 hetesen, 3 hónaposan és 6 hónaposan a baba szervezete nagyobb fogyasztásra és komolyabb teljesítményre kapcsol. Ez a viselkedésében is megjelenik. Az anyatejes babák gyakrabban kéreckednek cicire, a tápszerrel táplált babák is többet igényelnek. A picik alvása "romlik" ilyenkor. Gyakranban ébrednek vagy a táplálékigény miatt, vagy az idegrendszeri érés eredményeképp. Sok baba nyugtalanabbá vállik ebben az időszakban.

Mindennek túlélésére remek eszköz a hordozás. A testközelség megnyugtatja a babát. Könnyebb megnyugtatni, elaltatni. A legtöbb hordozóban lehet szoptatni, úgyhogy a gyakori szoptatás is megoldható. A tápszeres babákat is lehet a cumisüvegből vagy itatópohárból kis pozícióváltással táplálni, ha éppen a háztartási teendők sora nem lenne tekintettel a pici igényeire.
Az éjszakai műszakban pedig kétségtelenül biztonságosabb érzet, ha a kimerült altatáskor ránk van kötve a baba. Ha esetleg elszundítunk, miközben egy percere leültünk a picivel, tuti nem ejthetjük le.😅

A növekedési ugrásokkal sokat nem tehetünk, csak átvészelhetjük. Ebben pedig remek eszköz a hordozás.
 Kölcsönöznél valamilyen eszközt, ami segíthet a növekedési ugrásokat átvészelni?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

Kérlek, bármelyik kapcsolatfelvételi módot választod, kapcsolatfelvétel előtt olvasd el a SzalMik Hordozás Adatkezelési Tájékoztatóját! Bárminemű kapcsolatfelvétel esetén ez az adatvédelmi rend érvényes, a kapcsolatfelvétel az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelenti.

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: