Pocakkötés karikással

Tudtátok, hogy a hordozás nem a születéssel kezdődik? Legalább is az anya számára. A picit már a pocakban is hordozzuk. Ring a járásunkra, fejlődik az idegrendszere a mozgási ingerre, biztonságos, ismerős érzést ad számára, hogy hallja a szívverésünket, hangunkat. A születéssel ebbe a szimbiózisba kapcsolódhat be az édesapa és a család többi tagja. Hordozódik a pici karban. Ezt a legtöbbjük igen rövid időn belül s igen hangosan el tudja érni, hisz neki az a legbiztonságosabb érzés, ha testközelben lehet. Mindenki, mindenképp hordoz. Csak néhányaknak a különböző hordozóeszközökben könnyebb. És azt tudtátok, hogy a hordozókendők már a születés előtt is könnyíthetnek a mindennapokon?

A pocakkötésekben az a hasznos, hogy egyszerre tartják egy kicsit össze a természet által egyre lazábbra engedett vázrendszert, ugyanakkor oszlatják is a súlyt. A hosszú kendős verzióban a pocak egyre nehezedő édes terhéből átvezethetünk például a vállakra.

Ha épp karikás kendőd van csak otthon, akkor sem kell elengedni a hordozókendők eme segítségét. Hogy abban nincs is annyi anyag, hogy a válladra vigye a súlyt? Valóban. A karikás kendő segítő működését leginkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy olyan, mint a bababoltokban kínált pocaktámasz. Megtámasztja a pocakodat, derekadat. Közben azt a súlyt, amit amúgy csak a pocakod és medencéd izmai, szövetei tartanak, elolszlatja mindarra a részre, ahol kendő fut. A törzsed egésze könnyebben bír a babád és "luxusapartmanja" súlyával. A pocak és a medence kicsit tehermentesül, szünhet/csökkenhet a derékfájás, hátfájás, medence környéki illetve ágyéki fájdalom.


A használata nagy ördöngősség. 
1. Befűzöd a kendőt, mint ahogy amúgy is használnád.
2. Lehúzod a kendőt a derekadra. A baba odabenn is ugyan abba a kendőrészbe megy, ahova akkor fog, mikor már kinn lesz. 
3. Karika megy a hátadra/derekadra vagy az oldaladra, ahogy kényelmesebb, számodra jobban támaszt.
4. A kendő karikán túli, lelógó részét a pocakodon futó anyaggal párhuzamosan húzod kényelmesen szorosra. A cél a tartás, nem az elszorítás! Csak annyira legyen szoros, hogy az kényelmes legyen a pocakodnak, de érezd, hogy támaszt, összefog az anyag.
5. A pocakodon elterülő anyag valószínűleg több, mint ami ahhoz kell, hogy beborítsa azt. A felső szegéstől simítsd le az anyagot. A többletet rendezd be a babahasad alá.
6. A karikán túl lelógó résszel tehetsz hasonlóan, vagy elterítheted a plusz anyaghosszt a hasadon, betűrve fenn és lenn a szegéseket.

Vagy csinálhatod így



Bármelyiket is kötöd, gyorsan megvan, és máris tehetsz, vehetsz kedvedre.


Amire érdemes figyelni, hogy a tehermentesítés becsapós. Mint bármilyen segedeszköz/módszer, megkönnyíti a boldogulást. Ugyanakkor előfordulhat, hogy e miatt a könnyítés miatt túlterheljük magunkat. Ezt akkor érezzük meg, amikor levesszük a kendőt. Így fontos, hogy kitapasztaljuk, körülbelül hol is lenne pocakkötés nélkül a fizikai teljesítőképességünk határa, és azt ne haladjul meg! Figyeljünk a testünkre, és ne terheljük túl magunkat! A pocakkötés nem csodaszer, amitől visszakapjuk a várandósság előtti fizikai teljesítőképességünket. Pusztán segédeszköz/módszer, ami javíthat az extra mindennapok megélésének minőségén.



További kérdésed van? Kölcsönöznél karikást?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

Kérlek, bármelyik kapcsolatfelvételi módot választod, kapcsolatfelvétel előtt olvasd el a SzalMik Hordozás Adatkezelési Tájékoztatóját! Bárminemű kapcsolatfelvétel esetén ez az adatvédelmi rend érvényes, a kapcsolatfelvétel az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelenti.


*
*
*
*
*

Bejegyzésben használt videók:
Wrapyouinlovehttps://youtu.be/Rw7Ux39hlqo

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: