Örökbe fogadott gyermeket hordozni

 


Tudtátok, hogy ma van az Örökbefogadás Világnapja?😊🖐🏻

🤨Hogy jön ez a hordozáshoz? Úgy, hogy a testkontaktus az egyik legjobb kapcsolatépítő/megerősítő. Nem csak a vér szerinti gyermekek esetén.
Sokan szerencsések, elképzelni sem tudjuk, milyen lehet gyermekként átélni, hogy a legalapvetőbb biztonsági pontjaink, a szüleink nincsenek. És szintén sokan szerencsések elképzelni sem tudjuk, milyen nehéz lehet a végre valahára, örökbefogadással szülővé vállt felnőtteknek újra felépíteni a bizalmat abban a gyerkőcben, akinek a bizalmát már igen sokszor eljátszották.

👨‍👩‍👦 Az első kő kemény lépcsőkön túl, hordozva - akár az 1-2 éves gyerkőcöt is-, számos olyan közös élmény élhető meg, amely segíti az összekovácsolódást, megerősíti az örökbefogadás általi családdá válást.

👩‍👦 Az örökbefogadott gyermekek egy része sajnos a szociális ellátórendszerben sorsa rendeződését várva, sok fejlődésbeli elmaradást tud felhalmozni. Ebben a terápiák, fejlesztések sokat tudnak segíteni, ugyanakkor a szülők a hordozással is sokat tehetnek azért, hogy a gyermek "beérje magát". Az első életévekben az idegrendszer csodásan fejleszthető a legalapvetőbb ingerekkel a mozgási és a tapintási ingerekkel. Ezt a kettőt garantálja a hordozás a legmindennaposabb tevékenységek, akár egy porszívózás közben.

👨‍👦 Ismét ott tartunk tehát, hogy Hordozzon és hordozódjon az egész család! 😃 A bármilyen formában létrejött család. 🥰

👨‍👨‍👧‍👦Apró! Tudjátok, honnan ered a világnap? "egy Los Angeles-i baráti társaság egy nap felfedezte azt, hogy nincsen az örökbefogadásra vonatkozó, külön nap, amikor csak erről emlékeznek meg az emberek.
Így megalakult az AdoptTogether csapata, és 2014. november 9-én megvalósult az első ünneplés, aminek jelképe a tenyérre rajzolt mosolygós arc lett. 😊🖐🏻" (1)

👩‍👩‍👧‍👦 "Mi történik ezen a napon?
A világ minden tájáról érkeznek ilyenkor hangukat felemelő emberek, akik elmesélik a saját örökbefogadással kapcsolatos történetüket, hiszen minden sors más és más, de mindből lehet tanulni valamit.
Az örökbefogadás világnapja abból a célból lett megalakítva, hogy ünnepelje az örökbefogadás növekedését, és biztassa arra az embereket, hogy merjenek belevágni a folyamatba. 😉" (1)

👨‍👩‍👧‍👦 "Hogyan csatlakozhatsz akár Te is?
Mindössze két lépés szükséges. November 9-én rajzolj egy mosolygós arcot a tenyeredbe, készíts egy képet róla, és oszd meg valamilyen közösségi oldalon a történeteddel együtt, a #WorldAdoptionDay használatával." (1)
.
Forrás:
1 Várva Várt Alapítvány [online] [2021.11.09] https://www.varvavart.hu/november-9-az-orokbefogadas.../
.

# #
#babycarrier #babywearing #babysling #babywrap #hordoznijó #hurcianyu #hurciapu #hordozzszabadon #hordozósélet #szülőneklennijó #boldogbaba #baby #family #csalad #acsaladazcsalad 

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: