Tól-ig szótár

 Mit is jelent, amikor nem konkrét súly van megadva a hordozóeszköz használhatóságához?


Forrás: https://pixabay.com/

Születés pillanatától...

...használható hordozó, ami ténylegesen ráigazítható megfelelően a legapróbbként születettekre is. Tehát az a hordozó, amit akár a 24. terhességi hétben született koraszülöttekre (ha állapotuk engedi) is rá tudunk igazítani megfelelően.

Újszülött kortól...

...használható eszközöknek tekintjük, ami az érett, időre született újszülöttekre igazítható rá megfelelően. Elég nehéz olyat kimondani, hogy az átlagos újszülött ilyen és olyan súlyú, de az egészségügyi világszervezet azért megkísérelte. A WHO szerint az átlagos újszülött (lányé s fiú egyaránt) 3 kilógramm körüli. (1)


Átlagos 1,5 hónapos / 6 hetes kortól...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 4 kilógrammos lány, és a körülbelül 4,5 kilógrammos fiú. (1)

Átlagos 1 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 9 kilógrammos lány, és a körülbelül 9,5-10 kilógrammos fiú. (1)


Átlagos 1,5 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 10 kilógrammos lány, és a körülbelül 11 kilógrammos fiú. (1)

Átlagos 2 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 11,5 kilógrammos lány, és a körülbelül 12 kilógrammos fiú. (1)

Átlagos 2,5 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 12,5 kilógrammos lány, és a körülbelül 13 kilógrammos fiú. (1)


Átlagos 3 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 13 kilógrammos lány, és a körülbelül 14,5 kilógrammos fiú. (1)



Forrás: https://pixabay.com/
Átlagos 4 éves korig...

...használható eszköz esetén, a WHO meghatározásában a körülbelül 15 kilógrammos lány, és a körülbelül 15,5 kilógrammos fiú. (1)


20 kilógrammig...

.... használható eszköz esetén 5 év feletti gyermekkel.(1)


25 kilógrammig

... használható eszköz esetén gyakorlatilag kisiskolás korú gyermekről beszélünk.(1)


Ezek a WHO adatok természetesen egy igen nagy számú márt gyereksereg matematikai átlagát jelentik. Plusz-minuszba jelentős eltérések lehetnek egyénenként.

Nekem speciel egyik gyerekem sem tartotta magát a megadott súlyhoz. :)

Lányaim 1,5 évesen 10 kilósan és 3 évesen 16 kilósan.

A hordozós kor vége

Nyilván minden család életében ott van a hordozós kor vége, amikor konkrétan megszűnik életükben a hordozás. Amikor hordozási tanácsadóként használjuk ezt a fogalmat, arra gondolunk, amikor a gyermeknek már van céltartása. Ez az a képesség, ami eljuttathatja a gyereket a kiszemelt úticélhoz. Mégpedig mindezt úgy, hogy közben nem kell kismilliószor világfelfedezés miatt megállni, vagy -ha a gyerek fizikai korlátain belül vagyunk- felvenni, cipelni. A legtöbb gyerek 4 és 5 éves kora között alakítja ki ezt a képességét olyan biztosra, hogy építhetünk rá. Jellemzően ekkor már teljesen önjáró a kisgyermek. Hordozni csak kivételes helyzetekben pl. egész napos kirándulás, betegség hordozunk.

*

*

*

*

*


Források:
(1) https://www.who.int/nutrition/media_page/en/


További kérdésed van? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

Kérlek, bármelyik kapcsolatfelvételi módot választod, kapcsolatfelvétel előtt olvasd el a SzalMik Hordozás Adatkezelési Tájékoztatóját! Bárminemű kapcsolatfelvétel esetén ez az adatvédelmi rend érvényes, a kapcsolatfelvétel az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelenti.

További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: