Pockkötés hosszú kendővel

Hordozás már a születés előtt? Miért is ne?!
Hordozókendőinket már a szülés előtt is próbálgathatjuk, mi több, haszna is van. Abban az időszakban, mikor már nagybetűsen TEHER az az édes teher, és centizzük a napokat, heteket a szülésig, jó szolgálatot tehet egy-egy pocakkötés.




pocakkötésekben az a hasznos, hogy egyszerre tartják egy kicsit össze a természet által egyre lazábbra engedett vázrendszert, ugyanakkor oszlatják is a súlyt. A hosszú kendős verzióban a pocak egyre nehezedő édes terhéből átvezethetünk például a vállakra vagy a törzs többi részére.


Hogyan működik?

Mind a rugalmas kendős, mind a szövött kendős változat megtámasztja a pocakodat, derekadat. Közben azt a súlyt, amit amúgy csak a pocakod és medencéd izmai, szövetei tartanak, elolszlatja mindarra a részre, ahol kendő fut. A törzsed egésze könnyebben bír a babád és "luxusapartmanja" súlyával. A pocak és a medence kicsit tehermentesül, szünhet/csökkenhet a derékfájás, hátfájás, medence környéki illetve ágyéki fájdalom.


Amire érdemes figyelni, hogy a tehermentesítés becsapós. Mint bármilyen segédeszköz/módszer, megkönnyíti a boldogulást. Ugyanakkor előfordulhat, hogy e miatt a könnyítés miatt túlterheljük magunkat. Ezt akkor érezzük meg, amikor levesszük a kendőt. Így fontos, hogy kitapasztaljuk, körülbelül hol is lenne pocakkötés nélkül a fizikai teljesítőképességünk határa, és azt ne haladjul meg! Figyeljünk a testünkre, és ne terheljük túl magunkat! A pocakkötés nem csodaszer, amitől visszakapjuk a várandósság előtti fizikai teljesítőképességünket. Pusztán segédeszköz/módszer, ami javíthat az extra mindennapok megélésének minőségén.


 

 

Rugalmas kendő esetében érdemes mérlegelni, hogy minden használat, a pocakkötése is nyújtja az anyagot. A pocakkötésre sokat használt kendő élettartalma rövidebb lehet, mint azé, amit csak a babáddal használsz. 


Szintén a rugalmas kendő esetén fordulhat elő túlhúzás. Ez azt jelenti, hogy túl szorosra húzod. A megkötéskor kevésbé érzed, mert az anyag nyúlik, úgy tűnik, még szorosabbra kell húzni. Ám természeténél fogva a rugalmas megnyúlásból a kendőanyag igyekszik visszarendeződni, és egyszer csak azt veheted észre, hogy túl szoros a kötés. Ekkor mindenképp engedj bele, lazíts a kötésen! 


Hogyan is kössem meg? 

Számtalan módja van, és gyakorlatilag mindegy, hogy szövött vagy rugalmas kendőt használsz. Nekem például pont a videóhoz képest ellentétesen sikerült képeken prezentálnom a kendő-kötés párosokat. 😅 Hozok két viszonylag egyszerű megkötési módot! 😃 Aztán persze lehet ám cifrázni is, ebből is hozok ízelítőt. 😀


No de, kezdetnek hozom, mit kezdj, ha éppen csak egy rövidke batyukendőd van! 😉 


Egyszerűen csavard a pocakod-derekad köré, úgy, hogy a kendő szélességének többlet anyaga az alsó szegésnél legyen! Aztán a két végét kösd csomóra, vagy csavard össze és tűrd be a másik oldalt! 

Ehhez tényleg nem kell hosszú kendő. A képen lévő kötést a 240 cm-es Pola-Tuch svájci szövött batyukendőmmel kötöttem.


Itt a kendő főleg a pocak alatti támasztó érzést ad majd.






Ha van egy kicsivel hosszabb kendőd, akkor arra is van megoldás, ha már csípőben is jól esne némi összetartás. Nekem a 3. terhességem vége felé a pocak súlyánál sokkal kellemetlenebb volt, hogy a csípőim, forgóim fájtak. Olyan érzés volt, mintha szét akarnék esni. Erre remek megoldás amikor a csípőt is belefoglaljuk a kendőbe.

A kendő középjelzését a pocak közepére tesszük, elrendezzük az anyagtöbbletet a pocak alá, hogy szépen pocakra simuljon a kendő. A kendőszárakat hátul úgy keresztezzük, hogy kvázi becsomagoljuk a csípőt, kicsit a popsit is. A kendőszárakat elől meg lehet kötni, vagy attól függően mekkora kendővel dolgozunk hátra lehet még a képen is látható pocaktámasztó csavargatással vinni, és ott megkötni. 

Én ehhez a 4 méteres (M-es) Nandu szövött (hosszú) kendőmet használtam.





Most pedig jöjjön a nagy klasszikus, a Vállra terhelt pocak (tisztesseges nevét nem leltem) kötés. A leggyakrabban ezzel találkozol, ha csak úgy rákeresel a pocakkötés szóra.




Egy kicsit elegánsabb, csinosabb, kötés a Sweetheart finish. Alkalmakra a kendő öltöztet alapon nagyon szép megoldása lehet, hogy bírj akar egy lagzit.




És akkor jöjjön a cifrazási lehetőségek egyike! Peldául a Pocakkötés, BWCC Belly Wrap , mely egy batyus kötésből ered. Pusztán azzal, hogy a válladon teríted-e, illetve mindkét válladon ugyan úgy van-e a kendő, maris három féle verziót tudsz kialakítani.

Ha rákaptál az ízére, barangolj a Youtube videók között! Számtalan egyéb, látványos pocakkötéssel is megismerkedhetsz. 😀

Hajrá!

További kérdésed van? Kölcsönöznél hosszú kendőt?

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on a SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.

Kérlek, bármelyik kapcsolatfelvételi módot választod, kapcsolatfelvétel előtt olvasd el a SzalMik Hordozás Adatkezelési Tájékoztatóját! Bárminemű kapcsolatfelvétel esetén ez az adatvédelmi rend érvényes, a kapcsolatfelvétel az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását jelenti.

*
*
*
*
*
Bejegyzésben használt videók:

Wrapyouinlove
    - https://youtu.be/ZF-kJT5Wkhw
    - https://youtu.be/yzj0gU8fhWc

Kendősanya
    - https://youtu.be/aHk-DpUqy6I


További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: