A keresztpántról...

 10 másodpercben a keresztpántról. 

Mi ez? Mire való?

A SzalMik Hordozás ifjú tanácsadójelöltje számol be nektek erről. (Aztán kicsit én is mondok hozzá.)



👑 Trónfosztás történik épp kérem. Az új, #keresztpánt videóinkban SzalMik Hordozás új tanácsadóval debütál.

🎬Legnagyobb lánykám a babérjaimra tört. Közölte, hogy ő hurcis videót akar csinálni. "-És Anya! Neked van olyanod, ahova teszel hurcis képeket, meg videót, és mások látják? -Igen Kincsem. -Akkor én is hozom a hurcinkat. Elmondom, mire való ez, te meg odarakod, hogy mások is tudják!"
💥Hogy miért is hasznos tartozék ez a keresztpánt dolog? Nézd meg elsőszülött hurcilakóm videóját, és máris tudod a lényeget. 😍
🎥Indult mindez abból, hogy a @Magyarinda Grundon felmerült a kérdés, hogy hogyan is működik a Mini csatos hordozó keresztpántja. Ígértem egy videót, hát befogtam a kéznél lévő gyerekeket. Egyet beraktam a hurciba, egyből meg operatőrt csináltam. Aztán mire észbe kaptam a kishölgy a kamera másik oldalára kívánkozott. 😅


Ha pedig kicsi kiegészítéssel beletrollkodhatok a lányom hurciperceibe, megosztanám, hogy ...

☝️... a legtöbb hordozó keresztpántja a vállpántokra rögzített, a keresztpánt csatt mindkét része mozgatható a hevederen. Ez azért praktikus, mert oda húzhatjuk ahol nekünk kényelmes. Ha épp középen nyom, akkor mondjuk a bal oldalt kiengedjük, a jobb oldalt teljesen behúzzuk, és máris oldalra került a csatt.

✌️Létezik az a keresztpánt, aminek az egyik oldala adott hevedermérettel levarott. A csatt másik részében állítható a heveder.

👉 Ezek a keresztpántok mind elől, mint háton hordozáskor rajta vannak a vállpántokon. Legtöbbször a háton hordozás során van szerepük. Hogy mi, azt a fenti videóban ifjú hordozási tanácsadó jelöltünk elmondta. Ugyanakkor elől hordozás során is jó szolgálatot tehet a keresztpánt, amikor a hordozó vállpántjait párhuzamosan szeretnénk viselni. (Elől hordozva keresztezni is szoktuk a vállpántokat, ilyen esetben a keresztpánt értelmét veszti.)

👉 A keresztpántot amúgy azért nem hívjuk mellkaspántnak, mert ha elől hordozunk, akkor nyilván nem a mellkasunkon van. Lapockapántnak vagy hátközép-pántnak hívni pedig kicsit furcsa lenne. 😅


👉 Vannak olyan csatosok, például a Möbiusé vagy a Manduca XT keresztpántja, amik a fentiekhez hasonlóak, de a vállpántról lehúzhatóak, mint egy gyűrű az ujjról. Ezek szabadon futnak a vállpántokon, abszolút rajtunk áll, hogy éppen hova igazítjuk őket, hol tartsanak össze.



👉 Természetesen a valamennyire rögzített keresztpántok is állíthatóak a vállpánton, így ahogy férjem deltája is mutatja, akár a hátunkon is be tudjuk csatolni. Csak oda kell állítanunk, ahol a hátra nyúló kezünk ügyébe kerül.
👌 És végül, de nem utolsó sorban jöjjön még egy egyedülálló keresztpánt-megoldás a Magyarindától.

A Magyarinda Mini csatos hordozó keresztpántja nem rögzített. Egyik oldalán, az egyik csattrésszel egy hurdokban levarrott, a másik csatt pedig szabadon fut a heveder teljes hosszán. Amikor felvesszük a Miniben a babánkat, a "fogas" csattrészt át kell bújtatni a keresztpánt mentes vállpánton, és így összecsatolva jön létre a kersztpánt. Ha kicsit furcsán hangzik, semmi gond! Kattints a képre👇, és bejön a videó, ahol megmutatom!



További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: