Mi kerül annyiba a hordozókon?

😳Babahordozó a tejes pult, meg a zöldséges stand között, 10.000 Ft alatt❗️

🤔Hordozót keresek, és ez jóval olcsóbb, mint a többi. Miért ennyivel olcsóbb❓❗️ Ennyivel rosszabb❓❗️
Vagy a nagy hordozó gyártók vernek át❓

MEGVEGYEM❓

🕵️Sosem szoktam senkinek megmondani a tutit, így most sem fogom tudni senki helyett eldönteni, megvegye-e ezt vagy akár hasonló hordozót. Nyomozás helyett inkább gondolkodjunk együtt!
✅A megvétele mellett szól, hogy : 
💲 10.000 Ft alatt csatost lehet kapni kb a sarki boltban.
Igen, az akció ideje alatt, a készlet erejéig. És egyébként simán lehet bármikor máskor is. Nem csak az elkövetkező akcióhéten, de klasszikus nagy bababoltokban bármikor. De ha már olcsón keresek hordozót, akkor felmegyek a használt hordozókat árusító Facebook csoportokba, és garantáltan kipróbált, bevizsgált márkák használt példányait kaphatom meg ugyan úgy jó áron. Némi odafigyeléssel - amikhez hoztam már pár tippet- pedig a használt hordozó épp olyan biztonságosan vásárolható, mint az új. A legolcsóbb babahordozó - meg egyébként a nagyi abrosza is megfelelően megkötve- megadja a testközelséget. Hordozással egészséges gyereknek és felnőttnek nem lehet ártani, ha az ember tartja a hordozás három áthághatatlan szabályát.

A mögött, hogy ezt ilyen határozottan merem állítani, a Hordozóház szakmai tudása áll.
❌Ami miatt ÉN nem fogom megvenni:

Mivel a konkrét hordozók még nem elérhetőek, senki nincs, aki megmondja, hogy az adott hordozó milyen minőségű. Megjelenésük után - és persze ha megvettem, mert akkor bonthatom ki a csomagolást -, elvileg a tájékoztatójukban kell szerepeljenek olyanok, mint hogy milyen anyagból készültek. De egy babahordozónál azért azt sem árt tudni például, hogy milyen festékanyaggal színezték, mit tartalmaz konkrétan az anyag. Mert hogy a baba rágcsálni fogja, hozzá ér a bőréhez. A nagy gyártók weboldalán részletes tájékoztatást kapunk az anyagminőségről, festékfelhasználásról, de még a bevizsgálási igazolásokat is megtaláljuk. A képek alapján nagyjából be lehet saccolni olyasmiket, hogy mennyire állítható, esetleg milyen átlag-korosztálynak, milyen súlyú-magasságú babák hordozására alkalmas. De mivel próbálni nem lehet, hordozós anyaként
1. fogalmam sem lehet, hogy az én gyerekeim bármelyikére jó-e. A leírás ad meg támpontokat. De hogy ténylegesen megtámasztja-e szépen rásimulva a gyerekem hátát, és kiér-e neki térdhajlattól térdhajlatig közben (és csak eddig, nem túl), azt nem fogom tudni, csak ha már kiadtam a pénzt.
Hogy teljesen őszinte legyek, tanácsadóként sem tudom, hogy lesz-e olyan "babám", akire tökéletesen rá tudom igazítani. Ehhez látnom kellene a hordozó arányait, pontos állíthatóságát, amit a képek nem tesznek lehetővé.
2. Mivel próbálni nem lehet, hordozós anyaként nem- de még tanácsadóként se 100%-osan- fogom tudni megmondani, hogy a gyerkőcre ráigazítható lesz-e a hordozó megfelelően, vagy hogy apának/anyának kényelmes lesz-e benne hordozni. Azért a nagy márkák majd' mindegyike biztosít próbálási lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy hordozási tanácsadónál is lehet próbálni, kölcsönözni. Biztosra menni vásárlás előtt.

Jah! 🧐 És a millió dolláros kérdés:

❓❓❓Hogy miért is ennyivel drágább a nálam is fellelhető márkák nagyjából mindegyike❓❓❓


1️⃣ Mert ezek a márkák maguk fejlesztenek, tesztelnek minden apróságot, amit a hordozójuk "tud". elképesztő mennyiségű tervezői és fejlesztői munkaóra van a legapróbb beállításokban is. A mai hordozós piacon már lassan mindent feltaláltak. Nagyon nem könnyű innovatívnak lenni. Ráadásul úgy, hogy az igényeket kielégítsék, miközben az elsődleges és alapvető a babák egészsége.

2️⃣Nagyon komoly tudományos vizsgálatoknak vetik alá a hordozókat. Ha csak a magyar gyártókat nézzük is - mert ők elérhetőek bárki számára- látjuk, hogy komoly, nemzetközi szabványoknak, minősítéseknek vetetik alá a hordozóikat.
3️⃣ És a legtöbb hordozógyártó - legalább is a tudásom szerinti magyarok- saját varrónőkkel varratnak. Nem gyári gyártó sorról jön le a hordozó, hanem "Julika meg Marika meg Ödönke" keze munkája. Így, bár szigorú szabványok szerint készülnek, valójában minden hordozó egyedi.




Amikor tehát több tízen ezret kifizetünk egy hordozóra, ezt az igen komoly munkát fizetjük ki. Én ezek miatt a szempontok miatt szoktam azokat az eszközöket ajánlani, amiket nálam is megtalálhatsz, vagy az oldalamon ajánlok.

További kérdésed van? 

Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem:

Telefonon a +3630/3230045 -as számon érsz el.

Ha e-mailt írnál nekem, e-mail címem: szalmikhordozas@gmail.com

Üzenhetsz on SzalMik Hordozás - Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó oldalon. és akár ismerősnek jelölve is kereshetsz a SzalMik Hordozás profilon.

Megtalálsz az on is SzalMik Hordozás profillal.


További kérdésed van? Tanácsadást egyeztetnél? Kölcsönöznél vagy vásárolnál? Keress bizalommal!

Ha egyeztetni szeretnél velem: